Nieuws

Lidgeld voor 2016 -2017Woensdag 5 Oktober 2016 - 21:41:26

Sea Scouts ‘Wandelaar’ 9FOS Blankenberge

Info bij de start van scoutsjaar 2016-2017

Geachte ouders

Het scoutsjaar 2016- 2017 loopt van begin september van dit jaar tot eind augustus van het volgende jaar. Het lidgeld dient betaald te worden uiterlijk tegen 1 november 2016. Nieuwe leden kunnen 4 opéénvolgende zaterdagen, gratis én verzekerd, komen naar de scoutsvergaderingen . Na deze periode moeten ze wel direct het lidgeld betalen want na de 4 weken zijn ze niet meer verzekerd en kunnen ze niet meer deelnemen aan de scoutsactiviteiten. Het lidgeld bedraagt 40 euro (het grootste gedeelte van deze som is verzekering). Vermeld bij overschrijving op rekening BE36 0013 0023 4981 de naam van het lid. Betalen tijdens de scoutsvergadering is ook mogelijk.

Ondersteuning : lidmaatschap aan een jeugd- of sportvereniging is een recht. Er zijn verschillende manieren om tenminste een deel van lidgeld, kampgeld en uitgave voor uniform en kampuitrusting te recupereren. Ziekenfons, ocmw en FOS Open Scouting kunnen zorgen voor een ondersteuning. Je kunt altijd rekenen op onze discretie.

Communicatie met de leden en de ouders: gebeurt via de website (9fos-wandelaar), via facebook en via briefjes voor de ouders. Jürgen Horseele, papa van Thibaud en Selena en tevens lid van de steunvzw ‘Wandelaar’ is voor het ogenblik bezig met de website en de website zou tegen 15 september in orde moeten zijn.

Uniform: elke welp, gids en scout draagt een uniform. Het bestaat uit een blauw hemd met kentekens, scoutsdas(blauw/wit) en scoutspetje. Deze kledij kan gekocht worden in onze shop. Elk lid wordt geacht in correct uniform naar de scoutsvergadering te komen. Wat betreft de broek: graag blauw of zwart. Lang of kort maakt niet uit. De meesten dragen een jeans. PS. nieuw is dat er terug een rokje beschikbaar is voor de meisjes. Voor de warme dagen is er  een witte T-shirt beschikbaar; voor de koude dagen hebben we originele sea scouts-muts. Allemaal tegen betaalbare prijzen.

Duur van de vergaderingen

Voor de welpen: van 13u45 tot 17u

Voor JVG en VG: zomeruur van 13u45 tot 18u/ winteruur: van 13u45 tot 17u

Deze uren gelden voor alle vergaderingen tenzij anders medegedeeld.

4-uurtje: elk lid brengt op zaterdag 70 eurocent mee. Omstreeks 16u is er een kleine pauze en krijgt iedereen een glas limonade en een koek. Tip: je kunt ook bonnetjes kopen. Bij aankoop van 10 bonnetjes krijg je er ééntje extra.

Zeilseizoen: wanneer het mooi weer is kunnen de JVG en VG gaan zeilen. Het is aangewezen om zeilkledij mee te brengen voor het geval er gezeild wordt.

 

Speciale activiteiten (nog onvolledig) te noteren in de agenda

kaasavond in sea scoutslokaal op za 19 november 2016

 

oproep: We hebben handen tekort om bijv. te werken aan boten, te helpen bij activiteiten, onderhoud te doen, enz… Wie zich wil inzetten voor het 9e FOS eenheid Wandelaar kan zich aanmelden bij de master.

 

de leiding

signature

Kaas avond : 19 november 2016Woensdag 5 Oktober 2016 - 21:39:36

 

Sea Scouts ‘Wandelaar’ 9FOS organiseren een

Kaasavond

Op zaterdag 19 november 2016

In het scoutslokaal om 19u30 ( Bar open om 18u30 )

Prijs : 16 € pp     kind tot 12 jaar : 8 €

Inschrijven kan per email :  event.9fos@gmail.com  ( vóór dinsdag 15 november! )

of tijdens de scoutsvergadering bij master via onderstaande strook

 

INSCHRIJVEN = BETALEN !   betalen doe je op de avond zelf